Farmors snabblimpa

Serverar: 1 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Saftig och god och framför allt snabb

Ingredienser

  • 4 dl grovt rågmjöl
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bikarbonat
  • 4 dl filmjölk
  • ½ dl sirap
  • 3 msk lingonsylt
  • Instruktioner

    1. Smörj en avlång bakform som rymmer ca 1 ½ liter. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samman rågmjöl, vetemjöl, salt och bikarbonat i en skål. Rör ner filmjölk, sirap och lingonsylt. Blanda väl. Häll smeten i formen.
    2. Grädda limpan i nedre delen av ugnen i ca 1 tim.
    3. Låt limpan kallna inlindad i en bakduk. Bör ätas så färsk som möjligt

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben