Kladdkaka med snickerstopping
Ingredienser
150 g smör
2 dl socker
3 ägg
3 dl mjöl
1 dl kakao
1 förpackning Center eller annan choklad med kolafyllning
150 g mjölkchoklad
2 dl salta jordnötter eller cashewnötter
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och låt svalna något. Vispa ihop ägg och socker lätt och blanda ner mjöl och kakao. Rör ner smöret och häll sedan smeten i en form med löstagbar botten (ca 20-22 cm, använd inte för stor form – dubbla i såfall receptet så den inte blir för platt/torr).
- Tryck ner godisbitarna i kakan. Grädda i ugn ca 12 min.
- Under tiden kakan är i ugnen - smält chokladen över ett vattenbad och rör därefter ner nötterna och blanda. Häll nötchokladsblandningen över kakan, låt kallna i kylen.
Liknande recept
Kommentarer (0)