Snickerskladdkaka

Kladdkaka med snickerstopping

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 dl socker
  • 3 ägg
  • 3 dl mjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 förpackning Center eller annan choklad med kolafyllning
  • 150 g mjölkchoklad
  • 2 dl salta jordnötter eller cashewnötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och låt svalna något. Vispa ihop ägg och socker lätt och blanda ner mjöl och kakao. Rör ner smöret och häll sedan smeten i en form med löstagbar botten (ca 20-22 cm, använd inte för stor form – dubbla i såfall receptet så den inte blir för platt/torr).
    2. Tryck ner godisbitarna i kakan. Grädda i ugn ca 12 min.
    3. Under tiden kakan är i ugnen - smält chokladen över ett vattenbad och rör därefter ner nötterna och blanda. Häll nötchokladsblandningen över kakan, låt kallna i kylen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben