Snickerskolabars

Serverar: 18 portioner

Farligt goda!

Ingredienser

  • Botten
  • 150 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1-2 msk vatten
  • Kolafyllning
  • 225 g smör
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 ½ dl ljus sirap
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • ½ dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl salta jordnötter
  • Topping
  • 150 g mjölkchoklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk smör, rumsvarmt
  • Instruktioner

    Botten: Skär smöret i tärningar och blanda det med sockret. Tillsätt mjölet och blanda till en smulig deg. Blanda i vattnet och arbeta ihop degen. Lägg den i en plastpåse och låt vila i kylen i 1 timme. Sätt ugnen på 175 grader. Kavla ut degen i en form, ca 21 x 21 cm. Nagga botten med en gaffel. Grädda kakan mitt i ugnen i 15-20 min. Fyllning: Smält smöret i en kastrull, tillsätt sedan socker, sirap, grädde, kakao och vaniljsocker. Koka försiktigt till en temperatur av 120 grader, rör då och då så det inte bränner i botten. Strö hälften av jordnötterna över pajskalet. Häll kolan i pajskalet och strö över resten av jordnötterna. Låt svalna. Topping: Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädden. Häll grädden över chokladen och rör tills all choklad smält. Rör i smöret. Häll chokladen över pajen. Låt kallna helt och skär sedan i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben