Snickerskolabars

Serverar: 18 portioner

Mumsiga bitar i tre lager. Tre goda kombinationer i en kaka!

Ingredienser

  • Botten
  • 150 g smör
  • 1 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1-2 msk vatten
  • Kolafyllning
  • 225 g smör
  • 1½ dl socker
  • 1½ dl ljus sirap
  • 1½ dl vispgrädde
  • ½ dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl salta jordnötter
  • Topping
  • 150 g mjölkchoklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk rumsvarmt smör
  • Instruktioner

    1. Börja med botten. Skär smöret i tärningar och blanda det med sockret. Tillsätt mjölet och blanda till en smulig deg. Blanda i vattnet och arbeta ihop degen. Lägg den i en plastpåse och låt vila i kylen 1 timme.
    2. Sätt ugnen på 175 grader.
    3. Kavla ut degen i en form, ca 21x21 cm. Nagga botten med en gaffel. Grädda kakan mitt i ugnen i 15-20 minuter.
    4. Gör fyllningen. Skär upp smöret i stora bitar. Smält smöret i en kastrull, tillsätt sedan socker, sirap, grädde, kakao och vaniljsocker. Koka försiktigt till en temperatur av 120 grader. Rör då och då så att det inte bränner i botten.
    5. Strö hälften av jordnötterna över pajskalet. Häll kolan i pajskalet och strö över resten av jordnötterna. Låt kolan svalna.
    6. Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädden. Häll grädden över chokladen och rör tills all choklad har smält. Rör i smöret.
    7. Häll chokladen över pajen. Låt kallna helt och skär sedan i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben