Mumsiga bitar i tre lager. Tre goda kombinationer i en kaka!
Ingredienser
Botten
150 g smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1-2 msk vatten
Kolafyllning
225 g smör
1½ dl socker
1½ dl ljus sirap
1½ dl vispgrädde
½ dl kakao
1 tsk vaniljsocker
2 dl salta jordnötter
Topping
150 g mjölkchoklad
1 dl vispgrädde
1 tsk rumsvarmt smör
Instruktioner
- Börja med botten. Skär smöret i tärningar och blanda det med sockret. Tillsätt mjölet och blanda till en smulig deg. Blanda i vattnet och arbeta ihop degen. Lägg den i en plastpåse och låt vila i kylen 1 timme.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Kavla ut degen i en form, ca 21x21 cm. Nagga botten med en gaffel. Grädda kakan mitt i ugnen i 15-20 minuter.
- Gör fyllningen. Skär upp smöret i stora bitar. Smält smöret i en kastrull, tillsätt sedan socker, sirap, grädde, kakao och vaniljsocker. Koka försiktigt till en temperatur av 120 grader. Rör då och då så att det inte bränner i botten.
- Strö hälften av jordnötterna över pajskalet. Häll kolan i pajskalet och strö över resten av jordnötterna. Låt kolan svalna.
- Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädden. Häll grädden över chokladen och rör tills all choklad har smält. Rör i smöret.
- Häll chokladen över pajen. Låt kallna helt och skär sedan i bitar.
Liknande recept
Kommentarer (0)