Söderhavskyckling

Serverar: 8 portioner

Denna kyckling är precis så spännande och exotisk som namnet antyder. Rätten kan förberedas i god tid, förvaras kallt och sedan bara sättas i ugnen ungefär ½ timma innan gästerna anländer.

Ingredienser

  • 2 kycklingar à 1 kg
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 tsk salt
  • 1 msk curry
  • Smör eller margarin
  • 1 rött äpple
  • Currysås
  • 1 stor gul lök
  • 10 skivor bacon
  • 1-2 msk curry
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 stort syrligt äpple
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 dl buljong
  • 1 burk ananas i tärningar, 175 g
  • Instruktioner

    1. Börja med såsen så att den är klar, när rätten skall sättas in i ugnen. Skala och hacka löken. Skär baconet i strimlor. Fräs alltsammans ett par minuter, strö över curry. Låt den fräsa med ett ögonblick. Blanda i mjölet och tomatpurén. Tillsätt buljongen och ananasspadet och låt allt koka sakta ca 10 min.
    2. Smaksätt med salt och lägg i ananastärningarna. Dela kycklingen i portionsbitar. Blanda mjöl, salt och curry i en plastpåse. Lägg i kycklingbitarna, skaka så att mjölet kommer runt om. Bryn kycklingbitarna i matfett. Lägg över i en ugnsäker form. Häll currysåsen över. Grädda rätten i 200 grader ca 35 min. Garnera formen med små äppelskivor och servera rätten med kokt ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben