Söderhavskyckling

Serverar: 8 portioner

Bjud dina vänner till söderhavet! Med äpple, ananas, curry och bacon får kycklingen en exotisk och pikant smak som de flesta älskar.

Ingredienser

  • 2 kycklingar à 1 kg
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 tsk salt
  • 1 msk curry
  • Smör eller margarin
  • 1 rött äpple
  • 1 burk ananasringar
  • Currysås
  • 1 stor gul lök
  • 1 stort syrligt äpple
  • 10 skivor bacon
  • 1-2 msk curry
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 dl buljong
  • 1 burk ananas i tärningar, 175 g
  • Instruktioner

    1. Börja med såsen. Skala och hacka löken och äpplet. Skär baconet i strimlor. Fräs upp allt tillsammans ett par minuter.
    2. Strö över curry och låt den fräsa ett ögonblick. Blanda i mjölet och tomatpurén. Tillsätt buljongen och ananasspadet och låt koka sakta ca 10 minuter.
    3. Smaksätt med salt och lägg i ananastärningarna.
    4. Dela kycklingen i portionsbitar. Blanda mjöl, salt och curry i en plastpåse. Lägg i några kycklingbitar åt gången i påsen. Skaka den så att mjölblandningen helt täcker bitarna.
    5. Bryn kycklingbitarna i matfett och lägg efter hand över dem i en ugnsform. Häll currysåsen över.
    6. Grädda rätten i 200 grader ca 35 minuter. Garnera fatet med ananasringar och små äppelskivor.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    agbrant 11 mars 2008

    Denna rätt är ljuvligt god.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben