Bjud dina vänner till söderhavet! Med äpple, ananas, curry och bacon får kycklingen en exotisk och pikant smak som de flesta älskar.
Ingredienser
2 kycklingar à 1 kg
3 msk vetemjöl
2 tsk salt
1 msk curry
Smör eller margarin
1 rött äpple
1 burk ananasringar
Currysås
1 stor gul lök
1 stort syrligt äpple
10 skivor bacon
1-2 msk curry
2 msk vetemjöl
2 msk tomatpuré
3 dl buljong
1 burk ananas i tärningar, 175 g
Instruktioner
- Börja med såsen. Skala och hacka löken och äpplet. Skär baconet i strimlor. Fräs upp allt tillsammans ett par minuter.
- Strö över curry och låt den fräsa ett ögonblick. Blanda i mjölet och tomatpurén. Tillsätt buljongen och ananasspadet och låt koka sakta ca 10 minuter.
- Smaksätt med salt och lägg i ananastärningarna.
- Dela kycklingen i portionsbitar. Blanda mjöl, salt och curry i en plastpåse. Lägg i några kycklingbitar åt gången i påsen. Skaka den så att mjölblandningen helt täcker bitarna.
- Bryn kycklingbitarna i matfett och lägg efter hand över dem i en ugnsform. Häll currysåsen över.
- Grädda rätten i 200 grader ca 35 minuter. Garnera fatet med ananasringar och små äppelskivor.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Denna rätt är ljuvligt god.