Inte många som känner till. Lyxigare variant från 70-talet. Ett sätt att använda vetebröd som blivit lite torrt.
Ingredienser
6 skivor vitt formbröd
3 ägg
4 dl mjölk
2 dl äppelmos
2 dl socker
Smör till formen
Instruktioner
- Ugn 175 grader.
- Skär brödet i cm stora bitar. Lägg dem i den smorda formen. Skilj äggulor från vitorna. Vispa äggulorna med mjölken. Häll det över brödet.
- Ställ formen mitt i ugnen och grädda tills äggstanningen har blivit fast, ca 30 minuter.
- Bred över äppelmoset. Vispa äggvitorna till ett fast skum, tillstätt sockret och vispa lite till. Bred smeten över äppelmoset. Fortsätt grädda tills marängen fått lite färg, 10-15 minuter.
- Servera kakan ljummen med vaniljsås.
Liknande recept
Kommentarer (0)