Kladdig, söt och mättande kaka som fungerar utmärkt att göra mjölkfri!
Ingredienser
1 sats kladdkaka
150 g margarin
2 ägg
2½ dl socker
1½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
Frosting
2 äggvitor
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl strösocker
1 dl vatten
Ca 1 tsk pressad limejuice
SOCKERCHOCK! :) Äntligen har jag hittat ett recept där kakan är precis så kladdig som jag vill ha den. Kakan är verkligen supergod och den behöver inte frostingen, den klarar sej utmärkt själv Detta receptet har blivit en klar favorit och ska absolut göras igen men då gör jag den lite mer traditionella frostingen med creme cheese för attt väga upp mot sötman i kakan. Jag ger en 4a just för frostingen i receptet. Utan den hade det blivit en garanterad 5a
Fantastiskt vad god denna var! Nya kladdkaksfavoriten. Skippade dock glasyren och tyckte den klarade sig alldeles superbt utan. Jag använde mig av en vanlig sockerkaksform, det var väl kanske inte det mest smarta jag har gjort, hade nog blivit bättre med en "kladdkaksform", min fick stå inne några minuter till eftersom den blev så tjock. Annars är tiden som är angiven väldigt perfekt. Efter någon timme i kylen är kakan precis som den ska vara, kladdig och lite krispig ovanpå den vita sockerkakan, och helt enkelt underbar. Tack för ett bra recept!