Solbullar

Goda frallor som känns lite nyttigare med morötter och bara lite smör. Strykande åtgång!

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 50 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 2 stora morötter
  • 1 ½ tsk salt
  • ½ dl sirap
  • 5 dl rågsikt
  • ca 8 dl vetemjöl
  • ev. 1 ägg till pensling
  • ev. sesamfrön till garnering
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en kastrull. Häll på mjölken, värm till 37 grader. Smula ner jästen i en degbunke och häll på degspadet. Blanda i övriga ingredienser och låt jäsa i 30 minuter under bakduk.
    2. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela i lagom stora bitar, det blir ca 22 stycken. Forma till runda eller avlånga bullar och lägg på plåt klädd med bakplåtspapper. Jäs i ytterligare 30 minuter.
    3. Pensla med ägg eller vatten och om så önskas, strö på sesamfrö.
    4. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i ca 10-12 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    pihal 1 maj 2013

    God smak på dessa frallor. 5 i betyg.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben