Solgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar

Supergod, speciellt under höst och vinter.

Ingredienser

  • 500 g strimlad benfri bog
  • 2 st klyftade gula lökar
  • 2 st paprika som är strimlad - gärna 1 röd och 1 gul
  • 2 dl köttbuljong
  • 2 msk soja
  • 1 burk persikor i bitar + juicen
  • 3 msk vinäger
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2-1 msk potatismjöl
  • Instruktioner

    1. Koka upp buljong, soja och persikojuicen Lägg i köttet. Tillsätt löken, pressad vitlök, vinäger, tomatpuré, salt och svartpeppar. Lägg ned paprika och periskorna. Red grytan med potatismjöl så den inte är helt rinnig.
    2. Den får gärna stå och "gona" ihop sig innan servering, enkel då man är många och den kan med fördel värmas upp någon dag senare. Serveras med sallad och ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben