Solkaka

Serverar: 8-10 portioner

En god och lättbakad sockerkaka som smakar gott av rivet apelsinskal och hackad mandel. Det ska inte vara något bakpulver i kakan.

Ingredienser

  • 1 dl sötmandel, ca 50 g
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • Rivet skal av 1 apelsin eller 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl Arla smör-&rapsolja
  • 2 dl mjöl
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175˚. Smörj och bröa en rund form som rymmer ca 1 1/2 liter. Hacka mandeln grovt. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt rivet apelsinskal eller vaniljsocker, smör-&rapsolja och mjöl. Häll smeten i formen och strö över mandel. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben