Solsoppa

Serverar: 4 portioner

Massor av smaker och vitaminer. Lika god kall som varm.

Ingredienser

  • 1 msk smör
  • 500 g skalade, slantade morötter
  • 1 hackad gul lök
  • 8 dl kycklingfond
  • 3 msk koncentrerad apelsinjuice
  • 1 msk rivet apelsinskal
  • 2-3 dl vatten
  • 1 krm malen koriander
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 kanelstång
  • 1 msk honung
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Fräs den hackade löken och morotsslantarna i smöret i en gryta tills löken blir genomskinlig. Späd med kycklingfonden. Låt soppan koka i 15-20 min under lock tills morötterna är mjuka. Mixa till en slät puré och häll tillbaka i grytan.
    2. Tillsätt apelsinjuicekoncentrat, skal, vatten och kryddor. Låt småkoka i 5 min. Smaka av med honung. Späd med mer vatten till en lagon konsistens. Lyft upp kanelstången och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben