Sommarbullar

Serverar: 15 portioner

Bulla upp med lättbakad mix. Fyll på med nyplockade bär, vilka som helst.

Ingredienser

  • 1 pkt mix för vetebröd, ca 500 g
  • Fyllning
  • 100 g mjukt smör
  • 2 tsk stött kardemumma
  • 1 dl strösocker
  • 2½ dl bär, t ex hallon eller blåbär
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1 uppvispat ägg
  • 1 dl flagad mandel
  • Instruktioner

    1. Ugn 250 grader.
    2. Tillred och jäs degen enligt anvisning på förpackningen.
    3. Rör ihop smör, kardemumma och hälften av sockret. Blanda bär, majsstärkelse och resten av sockret.
    4. Kavla ut degen till en rektangel, ca 1/2 cm tjock. Bred på smöret och strö över bären.
    5. Rulla ihop och skär i 15 bitar. Lägg dem i bullformar på en plåt och jäs ca 30 min.
    6. Sätt ugnen på 250°.
    7. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över mandel.
    8. Grädda i mitten av ugnen 8–10 min. Låt bullarna kallna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben