Mormors sommarbullar med extra allt

Serverar: 30 portioner

Saftiga bullar med en söt/syrlig fyllning av röda vinbär.

Ingredienser

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 ½ msk socker
  • 1 ägg
  • 25 g jäst
  • 1 dl grädde eller mjölk
  • 5 ½ dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl röda vinbär
  • 1 ägg
  • 1 tsk vatten
  • Dekorering
  • Hackad mandel, kan uteslutas
  • Instruktioner

    1. Vispa smör och socker poröst. Blanda ner ägget. Rör ihop jäst och grädde. Blanda ner. Tillsätt mjölet, arbeta ihop degen på bakbordet. Knåda i ca 5 minuter tills degen känns smidig.
    2. Dela degen i två. Kavla eller tryck ut bitarna till två avlånga rektangulära kakor ca 35x15 cm. Rör ihop fyllningen och bred över degplattorna.
    3. Rulla ihop degen till en rulle. Skär dem i bitar, ca 15 bullar per rulle. Lägg dem i formar. Jäs i ca 1-1½ timme under bakduk.
    4. Sätt ugnen på 200 grader.
    5. När de jäst färdigt. Pensla med ägg och vatten. Garnera med hackad mandel. Grädda mitt i ugnen ca 8-10 minuter. Låt kallna på plåten under bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben