Sommarens smörgåstårta

Serverar: 6 portioner

Jättegod smörgåstårta. Jag har dubblat originalreceptet då jag tyckte det var för små portioner.

Ingredienser

  • 6 jämnlånga skivor vitt formbröd (landgångsbröd)
  • Matfett
  • 6 dl tjock grädde
  • 2 burkar kaviar (75 g)
  • 2 stor rödlök
  • 2 knippa dill
  • 6 msk gräslök
  • 4-6 matjesfiléer
  • 2 ägg, hårdkokt
  • Instruktioner

    1. Skär bort kanterna på brödet. Lägg ut alla brödskivorna och smöra dem. Vispa upp grädden hårt och vänd ner kaviaren. Bred ut kaviargrädde över 1:a lagret av bottnarna och lägg ett tunt lager finhackad rödlök över.
    2. Lägg på nästa lager bröd och bred kaviargrädde också på den. Täck med ett lager finklippt dill och gräslök. Lägg på den tredje lagret och bred på kaviargrädden. Dekorera ovansidan med sillfiléerna skurna i tunna strimlor, det skivade ägget, lite hackad röd- och gräslök och spritsa en kant av grädden runt tårtan.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben