Sommarsalsa

Serverar: 5 portioner

Den här salsan passar bra som tillbehör när man serverar grillat kött.

Ingredienser

  • 3 nektariner
  • 1 grön paprika
  • 3 tomater
  • 1 liten rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk pressad citronsaft
  • ½ tsk sambal oelek
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär nektarinerna och paprikan i små tärningar. Halvera och kärna ur tomaterna, skär dem sedan i mindre bitar. Skala och finhacka löken och krossa vitlöksklyftorna.
    2. Blanda olja, citronsaft och Sambal oelek i en skål. Lägg i alla hackade ingredienser och blanda om. Krydda med salt och peppar. Låt gärna salsan mogna i smaken innan den serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben