Sommarsylt

Perfekt pannkakssylt

Ingredienser

  • 1 l jordgubbar
  • 1/2 l hallon
  • 1/2 l blåbär
  • 500 g Dansukker fruktsocker
  • 1–2* tsk pektin
  • Ev 2 krm natriumbensoat
  • Instruktioner

    1. Rensa bären. Halvera eller skiva jordgubbarna. Tag undan 1 dl av sockret, resten blandas med bären i en gryta. Värm långsamt tills det börjar koka.
    2. Koka därefter under omrörning i 10 minuter. Blanda pektinet med fruktsockret och rör ner i sylten och koka i ytterligare 2 minuter.
    3. Tillsätt eventuellt konserveringsmedel. Följ anvisningarna på förpackningen. Skumma sylten väl och häll därefter upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt.
    4. *Den större mängden om man vill ha en fast sylt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben