Sonhos de cenoura - Morotsdrömmar

Sonhos de cenoura betyder morotsdrömmar på portugisiska. Basen till smeten görs av morotspuré. Annorlunda och väldigt gott!

Ingredienser

  • 500 g morötter
  • 1½ dl florsocker
  • 1½ dl vetemjöl, 90 g
  • 12 g jäst, 1/4 paket
  • 1 ägg
  • 3 äggulor
  • 11 tsk malen kanel
  • 1 apelsin, det yttersta finrivna skalet
  • Till fritering
  • 1 liter matolja
  • Eventuellt socker att rulla dem i
  • Instruktioner

    1. Skala morötterna, skär dem i små slantar och koka dem mjuka. Häll av vattnet och mosa eller mixa dem till en puré. Tillsätt florsocker och mjöl och rör ihop. Rör ut jästen i lite vatten och rör ner i morotssmeten. Rör även ner ägg, äggulor, kanel och apelsinskal. Låt smeten jäsa övertäckt i minst 40 minuter.
    2. Hetta upp 1 liter matolja till ca 140 grader i en kastrull. Klicka ner skedar av smeten i oljan och fritera tills de blivit gyllenbruna. Vänd på dem med jämna mellanrum så att de blir genomgräddade. Ta upp och skär i en för att kolla så att den inte är smetig i mitten. Lyft upp bakverken med hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper. Rulla dem eventuellt i socker, men tänk på att de blir väldigt söta då.
    3. Ät gärna bakverken samma dag.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben