Bolo de cenoura - Morotskaka

Serverar: 15 portioner

Morotskaka på brasilianskt vis med ett tjockt lager chokladglasyr på toppen.

Ingredienser

  • Chokladglasyr
  • 75 g mörk choklad, 70%
  • ¾ dl vispgrädde
  • 1½ msk socker
  • 2 msk honung
  • 1 liten klick smör
  • Kaka
  • 3 morötter
  • 2 ¼ dl rapsolja
  • 4 dl socker
  • ½ tsk salt
  • 3 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk bakpulver
  • 5 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Glasyr: Hacka chokladen i småbitar och lägg dem i en bunke. Smält grädde, socker och honung i en kastrull på medelvärme, under omrörning. Ta bort kastrullen från värmen direkt när det börjar bubbla. Häll blandningen över chokladen. Rör om med kraftiga tag tills glasyren känns slät och lite seg. Tillsätt smöret och rör om tills det smält. Ställ in glasyren i kylskåpet.
    2. Kaka: Sätt ugnen på 175 grader.
    3. Skala morötterna och skär dem i små bitar. Mixa olja, socker, salt, ägg och morotsbitarna i en matberedare till en slät smet. Vänd ner vaniljsocker, bakpulver och mjöl. Häll smeten i en smord och mjölad form, 1½-2 liter. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 minuter. Låt den vila i formen en stund innan du stjälper upp den.
    4. Bred glasyren över den helt avsvalnade kakan. Förvara kakan i kylen om den inte ska ätas direkt.

    Liknande recept

    4.8
    3 h
    8-12
    32
    5
    1 h 30 min
    1
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben