SPA-bröd

Serverar: 3 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Otroligt gott och nyttigt matbröd

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 3 dl rågsikt
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl linfrö
  • 1 dl rågkross
  • 1 dl vetekross
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 tsk salt
  • 4 tsk bikarbonat
  • 1 liter lättfil
  • ½ dl olivolja
  • 2 dl mörk sirap
  • Sesamfrön (bröa formarna)
  • Instruktioner

    1. Blanda först de torra ingredienserna (vetemjöl, grahamsmjöl, rågsikt, fröblandningen, salt och bikarbonat). Tillsätt fil, olivolja och sirapen och rör om.
    2. Smörj 3 st avlånga brödformar (ca 1½ liters) och ”bröa” med sesamfrön.
    3. Häll i smeten, formarna fylls till ungefär hälften.
    4. Grädda i 170 grader i ca 1-1½ timma Stjälp upp och låt svalna på skärbräda under duk.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Tillberga 2 december 2009

    hur går de med solroskärnorna blir dom GRÖNA? jag har bakat börd och fått otroligt gröna frön i limpan de var ett bröd med bakpulver och fil de oxå

    akml 2 december 2009

    Hej "Tillberga"! Är det inte pumpakärnorna du tänker på? Dom är ju gröna...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben