Spaghettilåda

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

En lättlagad och prisvärd pastarätt.

Ingredienser

  • Stuvning
  • 100 g bacon
  • 1 burk tonfisk, 200 g
  • 1 gul lök
  • 1/2 dl klippt persilja
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1 1/2 dl grädde
  • 1 ägg
  • Tillbehör
  • 2 skivade tomater
  • 1-2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Dela baconskivorna i mindre bitar och likaså tonfisken.
    2. Skala och finhacka löken
    3. Fräs baconbitarna i en stekpanna. Tillsätt tonfisk, lök och persilja. Fräs under omrörning tills löken är genomskinlig.
    4. Strö över mjölet och späd med mjölk och grädde. Låt koka 3-5 minuter, dra av från värmen, smaka av med salt och peppar om så behövs. Rör i ägget.
    5. Lägg den kokta spagettin i en smord form. Häll stuvningen över. Lägg över de skivade tomaterna och strö över osten. Gratinera i ugn, 250 grader, cirka 15 minuter. Serveras med krispig sallad.

    Liknande recept

    4
    30 min
    8
    25

    Kommentarer (1)

    Legoli 19 februari 2008

    Jättegod och enkel att göra. Hade inte spagetti hemma så jag tog fullkornspasta Fusili i stället.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben