Spaghettiplättar

Serverar: 4 portioner

Barnsligt goda plättar som blir populära på middagsbordet. Ät som de är eller som tillbehör. Perfekta när du har spaghetti över.

Ingredienser

  • 200 g spaghetti (ca 1 liter kokt)
  • 3 ägg
  • 2½ dl matlagningsgrädde
  • 150 g riven ost med pizzasmak
  • 2 msk hackad persilja
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk smör
  • Råkostsallad
  • 6 dl grovt rivna grönsaker, t ex rödkål, grön blomkål, kålrabbi
  • Saft av ½ citron
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna. Klipp eller skär i kortare bitar. Vispa ihop ägg och grädde. Rör ner spaghetti, riven ost, hackad persilja, salt och peppar. Skeda upp lite i taget i en het stekpanna med smör. Stek 2-3 minuter per sida.
    2. Blanda grönsakerna till salladen i en skål. Pressa citron och ringla över olivolja. Salta och peppra.
    3. Servera råkostsalladen till spaghettiplättarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben