Sparrisfilé

Serverar: 4 portioner

Åhhh, så gudomligt gott

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé eller skinka
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ca 400 g sparris
  • Sås
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 buljongtärning
  • 2 dl vatten
  • 2 tsk smulad dragon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär filén i 2 cm tjocka skivor och bryn köttskivorna i smör. Salta och peppra. Flytta över filéskivorna i en ugnssäker form, lägg sparrisen ovanpå köttet.
    2. Blanda grädden och mjölet i en kastrull, låt koka upp. Tillsätt buljongtärningen, vatten och dragon. Låt koka 3-4 minuter. Häll såsen över filén. Sätt in i ugnen i ca 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    xylocainmn 27 februari 2011

    Älskar denna maträtt! Ville själv lägga upp receptet men såg att någon hann före.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben