Första gången jag åt denna rätt var i sommarstugan för väldigt många år sedan, det var faster som bjöd.
Under åren så har jag både lagt till och dragit ifrån ingredienser.
Hur som helst, underbart gott
Ingredienser
600 g fläskfilé
1 msk smör
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
200 g vit sparris, konserverade av bra kvalité
200 g champinjonhattar, konserverade
2-3 morötter
2 dl vispgrädde
1 msk vetemjöl
1 köttbuljongtärning
2 dl vatten
1-2 msk chilisås
Instruktioner
- Skär morötterna i mindre bitar och förväll ett par minuter i kokande vatten, ta upp morötterna och lägg åt sidan. Skär fläskfilén i två centimeter tjocka skivor, bryn i smöret, salta och peppra. Lägg över fläskfilén i en ugnssäker form. Låt champinjoner och sparris rinna av och fördela dom tillsammans med morötterna över fläskfilén.
- Vispa ihop grädde och vetemjöl i en kastrull och låt koka upp. Tillsätt buljongtärning, vatten och chilisås, smaka av om du tycker det behövs mer chilisås. Koka såsen i tre till fyra minuter och häll sedan såsen över köttet och grönsakerna.
- Ställ in ugnsformen i 225 g ugn och låt gratinera 10-15 minuter.
- Servera med kokt potatis.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Orginalet är ju toppengott, det nya moderniserade receptet lika så. "faster"