Sparrisfilé på mitt sätt

Serverar: 4-6 portioner

Första gången jag åt denna rätt var i sommarstugan för väldigt många år sedan, det var faster som bjöd. Under åren så har jag både lagt till och dragit ifrån ingredienser. Hur som helst, underbart gott

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 200 g vit sparris, konserverade av bra kvalité
  • 200 g champinjonhattar, konserverade
  • 2-3 morötter
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • 1-2 msk chilisås
  • Instruktioner

    1. Skär morötterna i mindre bitar och förväll ett par minuter i kokande vatten, ta upp morötterna och lägg åt sidan. Skär fläskfilén i två centimeter tjocka skivor, bryn i smöret, salta och peppra. Lägg över fläskfilén i en ugnssäker form. Låt champinjoner och sparris rinna av och fördela dom tillsammans med morötterna över fläskfilén.
    2. Vispa ihop grädde och vetemjöl i en kastrull och låt koka upp. Tillsätt buljongtärning, vatten och chilisås, smaka av om du tycker det behövs mer chilisås. Koka såsen i tre till fyra minuter och häll sedan såsen över köttet och grönsakerna.
    3. Ställ in ugnsformen i 225 g ugn och låt gratinera 10-15 minuter.
    4. Servera med kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lennali 27 maj 2008

    Orginalet är ju toppengott, det nya moderniserade receptet lika så. "faster"

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben