Squash på romersk sätt

Serverar: 2 portioner

Tid: 25 minuter

Gör du som jag gör på kvällarna o föredrar enkla och nyttiga rätter framför grytor och vill gärna lägga till grönsaker vid sidan om? Detta är ett superenkelt recept på Squash (zucchine) som man ofta äter i Romtrakten tillsammans med en kötträtt.

Ingredienser

  • ca 1 squash/pers (på bilderna använder jag mig av två)
  • 1 skiva lök varje två squash
  • Olivolja
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Ta lökskivan och dela på mitten.
    2. Häll oljan i en stekpanna, lägg i löken och sätt på plattan på låg värme.
    3. Under tiden skivas squashen (som på bild). Häll i den skivade squashen i stekpannan, häll på ca en tsk salt (efter smak), häll på ca1 krm vitpeppar och häll på en droppe olja igen. Rör igenom allt lite lätt.
    4. Sätt på lock och låt steka på låg värme i ca 20 min eller tills den blir mjuk. Rör om då och då.
    5. Det gör inget om squash-skivorna går sönder, det betyder bara att den troligen är nästan färdig. För att undvika att den går sönder, rör om färre gånger. Enjoy!
    6. Ps, om det blir ngt över efter kvällsmaten, för att inte äta samma sak igen dagen efter, förvara i kyl o gör en omelett av resten. Supergott ;)

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    nemesisme 13 oktober 2010

    Om ngn undrar så e tallriken med de färdiga squashen på liten o inte stor. Squashen "krymper" lexom.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben