Bläckfisk på Galiciskt sätt
Pulpo a la Gallega.
Bläckfisk är inte svårt att laga och den kan beredas på många olika sätt.
En av de mest välkända rätterna från Galicien är pulpo a la gallega. Namnet är lustigt, rätten kallas Pulpo a la Gallega i hela Spanien, utom i Galicien, där heter den Pulpo a Feira.
Ingredienser
1 kg rå bläckfisk eller 600 g kokt
1-2 msk paprikapulver
Salt
Olivolja
Instruktioner
- Om bläckfisken är rå kokar man den i saltat vatten med ett lagerblad tills den är mör.
- Tiden varierar beroende på bläckfisken och den måste provas med en sticka eller tandpetare. Ca. 1 timme brukar räcka.
Att frysa in den råa bläckfisken och sedan tina den innan tillagningen är ett populärt sätt att få den mörare.
- När bläckfisken är kokt skärs den i tunna skivor som kryddas med salt och paprikapulver och över det hälls en riklig stråle med olivolja.
- Bläckfisken serveras sedan med bröd, oftast på träfat.
Liknande recept
Kommentarer (0)