Het thailändsk soppa med bläckfisk och scampi

Serverar: 4 portioner

Tid: 10 minuter

Lättlagad snabb god soppa med en touch från orienten

Ingredienser

  • 1 liter kyckling- eller grönsaksbuljong
  • 200 g seafoodmix med bläckfisk och scampi
  • 1 röd chili, finhackad
  • 5 cm citrongräs
  • 1 tsk inlagd hackad koriander
  • 1 tsk riven ingefära
  • 1 tsk grön currypasta (stark)
  • 1 tsk hackad kaffir limeblad
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk ljus soja
  • 1 msk olja
  • 1 stjälk salladslök
  • Instruktioner

    1. Koka en liter vatten och lägg i två buljongtärningar.
    2. Lägg i samtliga ingredienser utom salladslöken när buljongen kokat upp, låt koka ca 5 minuter.
    3. Ta av soppan från plattan, strö i salladslöken och servera.
    4. Smaklig spis.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    kittepersson 21 augusti 2010

    Supergod thai soppa!!! Den basen ska vi använda och variera med annat!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben