Spenatgnocchi

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En absolut toppengod rätt. Jag fick receptet av vår dotter som numera bor i Italien. Serveras med nyriven parmesanost och smält smör. Ev en god sallad till.

Ingredienser

  • 450 g riccotta el. kvarg/kesella
  • 450 g färsk spenat el ca 200 gr djupfryst bladspenat
  • Ca 60 gr nyriven parmesanost
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 äggulor
  • ca 120 gr vetemjöl
  • Lite nyriven muskot
  • Salt
  • Peppar
  • Ca 90 gr smält smör
  • Ca 90 gr nyriven parmesan att strö över
  • Instruktioner

    1. Koka och hacka spenaten. Pressa ur vattnet. Låt svalna. Blanda ricotta, spenat, lök, ost och äggulor samt muskot ,salt och peppar. Arbeta nu in mjölet tills du får en blank deg som håller ihop. Smaka av!
    2. Mjöla händerna och forma av degen avlånga kammar eller mindre bollar. Koka dem i saltat vatten tills de flyter upp.
    3. Serveras med massor av nyriven parmesanost och smält smör. Ev en god sallad till.
    4. Det går bra att frysa ner spenatbollarna ifall du gör en stor sats.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben