En absolut toppengod rätt. Jag fick receptet av vår dotter som numera bor i Italien.
Serveras med nyriven parmesanost och smält smör. Ev en god sallad till.
Ingredienser
450 g riccotta el. kvarg/kesella
450 g färsk spenat el ca 200 gr djupfryst bladspenat
Ca 60 gr nyriven parmesanost
1 finhackad gul lök
2 äggulor
ca 120 gr vetemjöl
Lite nyriven muskot
Salt
Peppar
Ca 90 gr smält smör
Ca 90 gr nyriven parmesan att strö över
Instruktioner
- Koka och hacka spenaten. Pressa ur vattnet. Låt svalna.
Blanda ricotta, spenat, lök, ost och äggulor samt muskot ,salt och peppar. Arbeta nu in mjölet tills du får en blank deg som håller ihop.
Smaka av!
- Mjöla händerna och forma av degen avlånga kammar eller mindre bollar.
Koka dem i saltat vatten tills de flyter upp.
- Serveras med massor av nyriven parmesanost och smält smör. Ev en god sallad till.
- Det går bra att frysa ner spenatbollarna ifall du gör en stor sats.
Liknande recept
Kommentarer (0)