Spökrutor

Serverar: 15 portioner

Roliga kakor till barnens Hallowenfest.

Ingredienser

  • 200 g mörk choklad
  • 50 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 2 dl Dansukker socker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 50 g hackade valnötter
  • Till formen
  • Smör eller margarin
  • Pynt, pepparmynta spöken
  • 1/2 dl mjölk
  • 2 1/2 msk vetemjöl
  • 7 dl Dansukker Florsocker
  • 3 droppar pepparmynta olja
  • Mjuk lakrits
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smör och strö en form ca. 20 x 20 cm.
    2. Smält chokladen i mikrovågsugn eller i vattenbad. Lägg i smöret lite åt gången och rör om väl.
    3. Vispa ägg och socker lätt och luftigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker, och rör i äggmassa. Tillsätt de hackade valnötterna och chokladblandning.
    4. Häll ut degen i formen. Grädda kakan i mitten av ugnen i 20 minuter. Låt svalna. Skär kakan i fyrkanter och lägg ett spöke på varje. Peppermint Ghosts: Blanda mjöl och mjölk i en kastrull och låt det småkoka tills massan är tjock. Låt kallna. Rör socker och pepparmyntsolja i. Forma små spöken, och gör ögon och mun av mjuk lakrits.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    EowynUndomiel 29 oktober 2008

    Dessa ska jag ta o göra nu till Halloween (Y) blir nog superbra

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben