Spöktårta

Serverar: 10-12 portioner

Mums

Ingredienser

  • Tårtbotten
  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • Fyllning
  • 1 pkt apelsinfromage
  • Garnering
  • Orange marsipan
  • Spöklikt godis
  • Instruktioner

    1. Ugnstemperatur: 175 grader. Gräddning: ca 40 minuter.
    2. Börja med att vispa ägg och socker pösigt. Blanda de båda mjölsorterna och bakpulvret. Vänd ner detta tillsammans med kakao i smeten och blanda om väl. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.
    3. Vänd kakan upp och ned och låt den svalna. När bottnen har svalnat dela den i tre delar. Blanda ihop apelsinfromagen enligt anvisningarna på förpackningen. Lägg ihop tårtan med två lager apelsinfromage. Dekorera med orange marsipan och garnera med godis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben