Perfekt till kalas eller halloween
Ingredienser
Marängbotten
4 äggvitor
2 1/2 dl dansukker florsocker
4 dl puffat ris
Fyllning
2 dl vispgrädde
1 msk dansukker florsocker
1 burk krossad ananas
Garnering
2 dl vispgrädde
Lakrits
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150°. Rita upp konturerna av ett spöke på två bakplåtspapper.
- Vispa vitorna till ett fast skum. Tillsätt florsockret och vispa ytterligare tre minuter. Vänd i riset.
- Bred ut smeten innanför konturerna av spökena. Grädda spöktårtan mitt i ugnen i 1 timme.
- Häll ananaskrosset i en sil och låt spadet rinna av. Vispa grädden och florsockret. Tillsätt ananaskrosset. Bred fyllningen på den ena av bottnarna. Lägg andra bottnen ovanpå.
- Vispa grädden till garneringen och bred på spöket. Klipp till ögon och mun av lakritsband eller liknande.
- Tänk på att inte lägga samman eller garnera spöktårtan förrän strax innan den ska ätas, så att marängen inte mjuknar.
Liknande recept
Kommentarer (0)