Spröda kanel- och mandelbiscotti med vit choklad

Serverar: 30 portioner

Tid: 1 timme

Underbara skorpor!

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 2 ägg ( 2 gulor+2 vitor)
  • 1 dl råsocker
  • 2 msk honung
  • 50 g mandel
  • 50 g vit choklad
  • 1 dl havregryn
  • 2-3 dl vetemjöl
  • 2 msk kanel
  • 4 msk sesamfrö
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Separera äggen. Vispa äggvitor med lite salt fluffigt och "fast". Vispa äggulor och socker+honung pösigt. Hacka mandel och choklad. Blanda ihop alla torra ingredienser och häll i dem i äggulesmeten. Vänd i äggvitan och rör försiktigt ihop. Smält smöret och blanda i. Tillsätt mer mjöl om det behövs, smeten ska vara som en lös deg.
    2. Forma till längder på en plåt och grädde i 15 min, 200 grader. Skär i sneda bitar och lägg med snittytan uppåt. Rosta i 4 min. Stäng av ugnen och lämna den på glänt. Skorporna torkar efter 30-60 min. Om de fortfarande är lite mjuka i mitten kan man värma upp ugnen igen och fortsätta rosta dem.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben