Serverar: 12-16 portioner
En osannolikt god kaka som är superenkel att göra. Den måste göras dagen innan den ska ätas då den är för hård att skära nybakt.
Ingredienser
150 g smält margarin eller smör
2 dl socker
2 dl mjöl
2 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
½ dl sirap
½ dl grädde
Fyllning
1 dl vispad grädde
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader
- Rör ihop alla ingredienserna till kakan.
Bred ut i långpanna storlek 40 x 30 cm på smort bakplåtspapper.
- Grädda i 10 min i 200 grader näst längst ner. Pass på så den inte bränns!
- Dela kakan i två delar innan den blir för kall.
- Vispa grädden ca 1 dl och bred på den ena delen av den kalla kakan.
Lägg den andra delen ovanpå.
- Ha aluminiumfolie om kakan och låt den stå till nästa dag då den skärs i rutor.
Njut...
Liknande recept
Kommentarer (0)