Stenkaka

Serverar: 12-16 portioner

En osannolikt god kaka som är superenkel att göra. Den måste göras dagen innan den ska ätas då den är för hård att skära nybakt.

Ingredienser

  • 150 g smält margarin eller smör
  • 2 dl socker
  • 2 dl mjöl
  • 2 dl havregryn
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ dl sirap
  • ½ dl grädde
  • Fyllning
  • 1 dl vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader
    2. Rör ihop alla ingredienserna till kakan. Bred ut i långpanna storlek 40 x 30 cm på smort bakplåtspapper.
    3. Grädda i 10 min i 200 grader näst längst ner. Pass på så den inte bränns!
    4. Dela kakan i två delar innan den blir för kall.
    5. Vispa grädden ca 1 dl och bred på den ena delen av den kalla kakan. Lägg den andra delen ovanpå.
    6. Ha aluminiumfolie om kakan och låt den stå till nästa dag då den skärs i rutor. Njut...

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben