Stenkaka - den skånska pannkakan

Serverar: 4 portioner

En pannkaka som man åt sig mätt på innan fastan nere i Skåne.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 8 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 1-2 tsk kardemumma
  • 7-8 dl vetemjöl
  • Margarin
  • Instruktioner

    1. Rör ut jästen i lite av mjölken. Tillsätt ägg, mjöl, socke, salt och kardemumma. Vispa smeten slät och klimpfri och späd med resten av mjölken. Täck över bunken och låt jäsa i rumstemperatur i ca 1 1/2 timme.
    2. Beräkna 1/2 dl smet till varje pannkaka och grädda långsamt i medelvarm panna tills färgen är fin. Servera med sirap eller sylt och tunn grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben