Stroganoffgryta

Serverar: 4 portioner

Mums...

Ingredienser

  • 500 g benfritt nötkött av fransyska
  • 2 msk smör
  • 1 skivad gul lök
  • 1 burk krossade tomater 400 g
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 msk tomatpure
  • 1 tsk spansk peppar, urkärnad och hackad
  • Färsk timjan
  • Servera med
  • 2 dl lätt créme fraiche eller turkisk yoghurt
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i 1cm tjocka strimlor. Bryn köttet i omgångar i smör i en stekpanna. Tillsätt löken i slutet när det sista köttet är brynt. Lägg över det i en traktörspanna.
    2. Späd med krossade tomater och smaksätt med salt, peppar, fransk senap, tomatpuré och spansk peppar. Låt grytan koka upp och sedan sjuda i ca: 20-30 minuter. Smaka av.
    3. Servera med kokt ris, sallad och lätt créme fraiche. Dekorera med timjan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben