Serverar: 50 portioner
Tid: 3 timmar
En liten småkaka som delar sig själv i studentmösseliknade form där botten blir seg sockerkaka typ och ovandelen blir som maräng.. Mycket söt kaka, både utseendemässigt och smakmässigt. Enkel att baka :)
Vispa ägg och strösocker i en halvtimme Rör försiktigt ned mjöl och vaniljsocker Klicka ut smeten på bakplåtsklädda plåtar till små runda kakor Låt plåtarna stå i varmt rum i ca 2 timmar Grädda i 200 grader ca 10 minuter
Tack snälla! Har letat så länge efter detta. Linda
Vad kul att kunna vara till hjälp trots att jag inte kommer ihåg hur många det blir, ska genast redigera så fort jag har bakat dessa igen :)
Hejsan! Detta lät ju skoj! Hur långt innan kan man göra dom? Går dom att frysa?
Ja de går att frysa men var försiktig så inte maränglagret går sönder :)
Vet någon varför mina kakor inte delade på sig i ugnen? Blev bara runda kakor med sprucken yta.. Kanske gjorde jag dom för små? Får väl prova baka igen!
Jättegoda-jättelätta :P Garnerade dessa kakor efter ett nytt, liknande men ännu inte godkänt recept: http://www.matklubben.se/recept/fina_studentmoessor_96881.html
Lade till en bild :) Jag gjorde 50 kakor men tyckte de blev lite för stora så jag skulle tro att 60 kakor är lagom av denna satsen.