Supermusli

Serverar: 20 portioner

Tid: 40 minuter

Vanebildande, gott och nyttigt! Roligt att ge bort i en fin glasburk också!

Ingredienser

  • Rågflingor
  • Fiberberikade havregryn
  • Havrekli
  • Vetegroddar
  • Krossade linfrön
  • Solroskärnor
  • Krossade hasselnötter
  • Kanel
  • Kardemumma
  • 4 msk rapsolja
  • ca 1 dl vatten
  • ev. någon msk akaciehonung för lite sötma
  • Instruktioner

    Ta fram en stor plåt som har lite djup. Blanda ihop alla ingredienser utom kanel, kardemumma, rapsolja och vatten. Du behöver inte mäta upp mängder utan gör en så stor sats som får plats i plåten. Använd mest fiberhavregryn och rågflingor. Pudra över rikligt med kanel och lite kardemumma. Ringla över rapsoljan och honungen, droppa över vattnet och arbeta samman muslin. Rosta i ugnen i 175 grader i ca 20 min.Tillsätt gärna torkade aprikoser (eller annan torkad frukt) klippta i småbitar. Förvara i glasburk med tättslutande lock.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Klingan 2 april 2008

    Mycket god! Jag hade även i pumpakärnor, utöver allt annat nyttigt. Väldigt gott till fil och mango (skuren i små bitar).

    anmawa 2 september 2009

    Jag har ett liknande recpet och det är toppen. Kul att bli påmind om ett recept som jag inte gjort på länge. I mitt recept finns inte vetegroddar och linfrön, men det ska jag testa nu. Tack

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben