Superpasta med mycket grönt

Serverar: 4 portioner

En superpasta som kryllar av klorofyll. Stekt kyckling eller laxkuber är gott till.

Ingredienser

  • 280 g tagliatelle
  • 4 msk pesto
  • 250 g broccoli
  • 150 g färsk spenat
  • 1 tsk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 4 salladslökar
  • 1 stor avokado
  • 1 näve ärtskott
  • 16 valnötter
  • Flingsalt
  • Nymalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Blanda med peston och håll varmt.
    2. Skölj och dela broccolin i små buketter. Skiva stjälken. Koka buketter och stjälk i lättsaltat vatten 4 min, eller i mikro med 1 msk vatten under lock 4 min.
    3. Skölj och torka spenaten. Fräs den hastigt i lite olja. Salta.
    4. Strimla salladslöken tvärs över. Halvera, gröp ur och och klyfta avokadon. Blanda pastan med broccoli och spenat. Fördela på tallrikar och toppa med salladslök, avokado och valnötter. Salta och peppra.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben