Superpasta med spenat, svamp och ädelost

Serverar: 2 portioner

Valnötter innehåller massor av nyttiga näringsämnen. Och kombinationen med ädelost är fantastisk!

Ingredienser

  • 400 g pennepasta
  • 250 g skivade champinjoner
  • 11 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl riven parmesanost
  • 100 g färsk spenat
  • 100 g ädelost eller gorgonzola
  • Topping
  • 100 g soltorkad tomat
  • 50 g valnötter
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av kokvattnet men spara 1 dl.
    2. Stek svampen i smör. Salta och peppra. Koka upp mjöl och mjölk i en kastrull under omrörning. Sjud 5 minuter. Tillsätt 1 dl kokvatten och parmesanost. Smaka av med salt och peppar.
    3. Blanda svamp, spenat och smulad ädelost med pastan och ostsåsen. Skär de soltorkade tomaterna i bitar och strö dem och valnötter över rätten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben