Spenatrisotto med ädelost och svamp

Serverar: 4 portioner

Svamptider

Ingredienser

  • 2 schalottenlökar, hackade
  • 2 msk smör eller margarin
  • 3 dl arborioris
  • 2 dl vitt matlagningsvin
  • 5 dl grönsaksbuljong av fond eller tärning
  • 200 g svamp, t ex kantareller, i bitar
  • 2 vitlöksklyftor, i skivor
  • Ca: 150 g färsk eller fryst bladspenat, i bitar
  • 100 g ädelost light, smulad
  • 3-5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Fräs löken i 1 msk av fettet i en gryta. Lägg i riset och rör tills riskornen ser genomskinliga ut. Häll på vinet, rör om och koka på svag värme. Rör då och då, fortsätt att späda med buljongen lite åt gången tills allt kokat in och risotton är krämig. Det tar 20-25 minuter.
    2. Stek svampen i 0,5 msk av fettet i en stor stekpanna. Ta upp på fat. Fräs vitlök och spenat, den djupfrysta väl urkramad, i resten av fettet.
    3. Blanda ner spenat och ost i risotton, smaka av med salt och peppar och toppa med svampen.
    4. * Vinet kan ersättas av 2 dl buljong.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben