Svampkrydda

Härligt med egna kryddor. Man kan blanda olika svampar, men jag tog bara trattisar.

Ingredienser

  • 1 kg svamp (trattkantareller,Karljohan)
  • 300 g gräslök
  • 300 g persilja
  • 250 g lingon
  • 3 rödlökar
  • 2 msk torkade enbär
  • 1 dl flingsalt
  • 2 msk grovmalen svartpeppar
  • Instruktioner

    Rensa svampen och lägg den att torka. Klipp gräslök och persilja. Rensa lingonen. Skala och hacka rödllöken. Bred ut alla sorter var för sig på tidningspapper . Låt allt torka i rumstemperatur. Rör om i det som torkas en gång om dagen. Torktiden är ca 2-4 dagar. Mortla sedan de torkade tillsammans med enbär. Tillsätt salt och peppar och blanda samman allt ordentligt. Det går bra att blanda allt i en mixer också. Häll upp kryddan i fina burkar av glas. Andvänds i köttgrytor och till pasta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben