Svartvinbärspaj

Serverar: 4-6 portioner

Svarta vinbär passar till mer än vinbärssaft! Visst är bären lite syrliga, men med lite extra socker ger de en fin smak till smulpajen!

Ingredienser

  • 125 g smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 2-3 dl socker
  • 3-4 dl svarta vinbär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200-225 grader.
    2. Blanda vetemjöl och 1 dl socker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det med fingrarna så att det blir en grynig massa.
    3. Smöra en ugnssäker form.
    4. Lägg i de svarta vinbären och sockra rejält, 1-2 dl. För att få en fastare paj kan du även strö över lite potatismjöl, men det brukar inte behövas.
    5. Smula mjölblandningen över bären och sätt in pajen i ugnen i cirka 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben