Svartvinbärsskinka

Serverar: 6 portioner

I receptet är det ingen grädde i såsen, men det är fritt att skvätt i några droppar.

Ingredienser

  • 1 - 1½ kg benfri färsk skinkstek
  • 3 dl outspädd svartvinbärssaft
  • 3 dl vatten
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 bit hel ingefära
  • 1 bit hel kanel
  • 1 - 2 tsk salt
  • Sås
  • 6 dl kokspad
  • 1 1/2 msk Potatismjöl
  • 1 dl Vatten
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    1. Välj en gryta så kött och termometer får plats. Koka upp vatten och svartvinbärssaft. Tillsätt vitlök, kryddor salt. Stick in en termometer i skinkan så att spetsen kommer mitt i den tjockaste delen. Hela röret bör var inne i köttet. Lägg skinkan i den kokande saften. Låt sjuda under lock. Vänd skinkan en gång. Tag grytan från värmen när innertemperaturen är 70 grader, efter ca 1 timme. Låt skinkan ligga kvar i saften ca 20 minuter, om den skall ätas varm. Låt annars skinkan svalna i kokspadet.
    2. Sås: Sila spadet och häll det i en kastrull. Skaka samman mjöl och 1 dl kallt vatten och vispa ner i spadet. Låt såsen koka upp. Smaka av med salt och peppar.
    3. Servera med kokt potatis, såsen och vinbärsgelé.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben