Sverigekaka

Serverar: 12-14 portioner

Jag tycker den är godast halvfryst.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 125 g margarin
  • 1 dl mjölk
  • 4 msk vanilinsocker
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt vattnet och mjölet blandat med bakpulvret. Grädda i 175 grader ca 40 min.
    2. Dela kakan och låt den kallna lite. Koka margarin med mjölken i fyra minuter. Blanda vaniljsocker. Häll hälften på varje del av kakan och lägg ihop. Pudra med florsocker.

    Liknande recept

    4.8
    40 min
    10
    3

    Kommentarer (2)

    kirunabo 2 februari 2008

    Det verkar som om det saknas något i början av Görs så här: Du måste väl ändå vispa ägg och socker eller har du bara vatten, mjöl och bakpulver ???

    Okänd 19 oktober 2009

    Denna kaka är så underbart god. Jag dubblade satsen och fick 2 härliga fyllda kakor. Tar en med till jobbet och bjuder på imorgon. Tack för ett kanonrecept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben