Sverigekaka

Lätt & god kaka.

Ingredienser

  • Sockerkaka
  • 3 Ägg
  • 3 dl Socker
  • 3 dl Vetemjöl
  • 2 tsk Bakpulver
  • 1 dl kokhett Vatten
  • Fyllning
  • 125 gram Margarin
  • 1 dl Mjölk
  • 4 tsk Vaniljsocker
  • Florsocker att pudra över
  • Instruktioner

    1. Sockerkaka:
    2. Vispa ägg & socker pösigt, blanda i vetemjöl & bakpulver. tillsätt vatten & grädda i 175 grader 45-50 minuter. Jag brukar grädda i springform med löstagbar botten.
    3. Fyllningen (görs efter ca 30 minuter)
    4. Smält smöret, tillsätt mjölk & koka ca två minuter (krämen ska tjockna lite) Tillsätt vaniljsockret. Låt krämen svalna lite.
    5. När kakan är färdig & lite avsvalnad men fortfarande varm så ska den delas i två bottnar. Bred ut krämen & lägg ihop kakan.
    6. Pudra över florsocker när kakan kallnat. Förvaras i kylskåp.

    Liknande recept

    4.8
    40 min
    10
    3

    Kommentarer (1)

    Libra 13 februari 2008

    Detta recept brukar jag alltid använda till tårtbotten, funkar klockrent....=)men gör även denna variant med gott resultat. // Libra

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben