Syltmuffins

Enkelt och gott. Man tar det som finns hemma.

Ingredienser

  • 125 g smör eller margarin
  • 3/4 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl potatismjöl
  • 2 tsk vanilj- eller vanillinsocker
  • 1 tsk bakpulver, knappt
  • Fyllning
  • 1/2-1 dl hallonsylt, fast, eller det som finns hemma
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°C.
    2. Rör matfett och socker poröst. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och tillsätt det. Arbeta ihop till en deg. Eller blanda alla ingredienser i matberedare (fettet kylskåpskallt).
    3. Forma degen till en längd och skär den i 16 bitar. Rulla till bollar och lägg i formarna. Gör en fördjupning i varje kaka och lägg i en syltklick. Ställ formarna på en plåt. Grädda i mitten av ugnen 10-12 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben