Syltmuffins med smarrig glasyr

Serverar: 10 portioner

Lätta att göra och ljuvliga att äta!

Ingredienser

  • 100 g matfett
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2½ dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ dl mjölk
  • Fyllning
  • Ca 1 dl hallonsylt
  • Glasyr
  • 200 g vit choklad
  • 200 g mascarponeost
  • 60 g smör
  • 2½ dl florsocker
  • Hallonsylt
  • Jordgubbskulor
  • Instruktioner

    1. Rör matfett och socker smidigt och poröst. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Sikta ner mjölblandningen och tillsätt mjölken. Rör så att allt blandas.
    2. Fördela smeten i ca 10 muffinsformar. Fyll muffinsformarna till 2/3 och ställ dem i ett muffinsbleck eller använd dubbla formar så håller de formen bättre.
    3. Grädda i 200 grader i 18-20 minuter. Låt muffinsen svalna.
    4. Gröp ur muffinsen något och fyll med 1 tsk hallonsylt.
    5. Smält chokladen över vattenbad och låt den svalna. Blanda mascarpone, smör och florsocker med en elvisp. Tillsätt chokladen och kör lite till med elvispen.
    6. Spritsa eller bred glasyren ovanpå muffinsen. Garnera med en klick hallonsylt och jordgubbskulor.
    7. Mums!

    Liknande recept

    4.7
    20 min
    5-7
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben