Syltomelett

Serverar: 4 portioner

Prova omelett till efterrätt! Med vispgrädde och äggvitor vispade till skum blir smeten härligt krämig och fluffig. Skär upp portionsbitar och lägg på en klick sylt så blir det nästan som en tårtbit.

Ingredienser

  • 6 ägg
  • 6 msk tjock grädde
  • 4 msk socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ½ citron, rivet skal
  • 4-5 tsk smör eller margarin
  • Florsocker
  • 4 kvistar citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Dela äggen och vispa samman gulorna med grädden.
    2. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt socker, vaniljsocker och fint, rivet citronskal. Blanda med äggulesmeten.
    3. Bryn matfettet till svagt brun färg i en teflonpanna. Häll i omelettsmeten och grädda tills den är krämig på ytan och har gyllenbrun färg.
    4. Skär omeletten i bitar, sikta florsocker över och garnera med en kvist citronmeliss.
    5. Servera omeletten med jordgubbssylt, färska sockrade bär eller äppelmos.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben