Tacoköttfärssås

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 40 minuter

För oss som inte kan äta så stark mat, men som gillar taco. Kan med fördel göras dagen före så att såsen står till sig.

Ingredienser

  • 400-500 g köttfärs
  • 2 gula lökar
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • ½ - 1 krm kajennpeppar
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 1-2 msk smör till stekning
  • 1 burk krossade tomater (400 g)
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    Tina köttfärsen om den är fryst. Hacka löken och vitlöken och fräs den mjuk i fettet tillsammans med kajennpepparn, paprikapulvret och spiskumminen. Höj värmen och ha i köttfärsen, bryn färsen under omrörning tills den är smulig. Häll på de krossade tomaterna, tomatpurén, saltet och vattnet. Koka upp och låt koka ca 10-15 minuter. Smaka av om det behövs lite extra krydda.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    catlover 10 oktober 2009

    Tack för ett gott recept, kommer att tillagas flera gånger.

    Gran88 11 september 2010

    Tack för receptet, blev jättebra även för en rookie som mej. :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben