Tacomuffins

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 1 timme

Tacopaj i all ära, men det är så mycket roligare med muffins!

Ingredienser

  • Muffinssmet
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl polenta
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 ägg
  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl matolja
  • Tacofyllning
  • 400 g köttfärs
  • 35 g tacokryddmix (en påse)
  • 100 g passerade tomater
  • 100 g majs
  • 2 tomater
  • 100 g färskost med tacosmak
  • Topping
  • 200 g gräddfil
  • 28 g tacodippmix (en påse)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Muffinssmet: Blanda mjöl, polenta, bakpulver och salt i en skål. Vispa ihop ägg, gräddfil, mjölk och matolja och blanda ner det i mjölblandningen.
    3. Tacofyllning: Stek köttfärsen och tillsätt en påse tacokryddmix och rör om. Häll i de passerade tomaterna och blanda ner majsen. Hacka tomaterna.
    4. Lägg i en matsked av muffinssmeten i muffinsformar som är lite större än normalt.
    5. Ta en rågad matsked av tacofyllningen i varje form, lägg till hackad tomat och en klick tacofärskost i alla formar.
    6. Lägg till en matsked av muffinssmeten över tacofyllningen i varje form och grädda 15-20 min i ugnen.
    7. Topping: Blanda gräddfil och tacodippmix och låt stå kallt tills muffinsarna har svalnat. Bred ut en tesked av toppingen på varje muffins.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben