Serverar: 10-12 portioner
Tacopaj i all ära, men det är så mycket roligare med muffins!
Ingredienser
Muffinssmet
4 dl vetemjöl
1 dl polenta
3 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 ägg
2 dl gräddfil
1 dl mjölk
1 dl matolja
Tacofyllning
400 g köttfärs
35 g tacokryddmix (en påse)
100 g passerade tomater
100 g majs
2 tomater
100 g färskost med tacosmak
Topping
200 g gräddfil
28 g tacodippmix (en påse)
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Muffinssmet:
Blanda mjöl, polenta, bakpulver och salt i en skål.
Vispa ihop ägg, gräddfil, mjölk och matolja och blanda ner det i mjölblandningen.
- Tacofyllning:
Stek köttfärsen och tillsätt en påse tacokryddmix och rör om. Häll i de passerade tomaterna och blanda ner majsen. Hacka tomaterna.
- Lägg i en matsked av muffinssmeten i muffinsformar som är lite större än normalt.
- Ta en rågad matsked av tacofyllningen i varje form, lägg till hackad tomat och en klick tacofärskost i alla formar.
- Lägg till en matsked av muffinssmeten över tacofyllningen i varje form och grädda 15-20 min i ugnen.
- Topping:
Blanda gräddfil och tacodippmix och låt stå kallt tills muffinsarna har svalnat. Bred ut en tesked av toppingen på varje muffins.
Liknande recept
Kommentarer (0)